PEHMEIDEN IKKUNOIDEN ASENNUS

Ikkunat toimitetaan valmiiksi rei'itetyillä silmukoilla. Sinun tulee vain asentaa kääntökiinnikkeet ikkuna-aukon runkoon ja asentaa elementti niihin. Mukana tulevat myös hihnat ja koukut, joiden avulla voit myöhemmin kiinnittää rullalle käärityn ikkunan siististi yläreunaa pitkin.

Tarvikkeet, joita tarvitset asennukseen:
  1. Ruuvimeisseli tai ruuvinväännin
  2. Ruuvit
  3. Lyijykynä
  4. Tikkaat tai jakkara
Pieni ikkunaelementti on helppo asentaa yksin. Jos aukon leveys ja korkeus ovat kuitenkin suurehkot, on parasta suorittaa asennus kaksin.


Ikkunan oikeanlainen asennus määrittää pitkälti tuotteen lopullisen ulkonäön. Huomaa, että asennuksen aikana ikkuna tulee venyttää hyvin kannattimiin. Ainoastaan riittävä pingotus takaa täysin tasaisen pinnan, jolloin ikkunan läpinäkyvällä pinnalla ei ole taitoksia tai epätasaisuutta, eikä ikkuna heilu tuulen mukana. Jos kuulet asentaessa pienen napsahduksen, olet kiinnittänyt ikkunakalvon riittävän kireälle.

Kiinnitä kulmat

Kääntökiinnikkeet kiinnitetään seuraavasti: ruuvaa ensin yläkulmien kiinnikkeet paikalleen ja siirry vasta sitten alakulmiin. Muista pingottaa ikkunakalvo hyvin!

Vasemman reunan kiinnittäminen

Kun ikkunan kulmat on kiinnitetty, pujota kääntökannattimet silmukan reikien läpi ikkunan vasenta reunaa pitkin. Tämän jälkeen aseta kannattimet ylhäältä alas niin, että ikkunan reuna kulkee pitkin pylvään reunaa. Merkitse kynällä kunkin kääntökiinnikkeen paikka. Irrota sen jälkeen elementin vasen alakulma kääntyvästä kannattimesta ja kiinnitä sivukiinnikkeet ruuveilla merkintöjä pitkin. Liu'uta sitten kaikki vasemmanpuoleiset silmukat kannattimien päälle ja kiinnitä.

Oikean reunan kiinnittäminen

Seuraava vaihe on tehdä sama oikealle puolelle. Merkitse kiinnityskohdat kynällä vetämällä ikkunaa vaakatasossa. Irrota sitten elementin oikea alakulma kannattimesta ja kiinnitä oikeanpuoleiset kiinnikkeet ruuveilla merkintöjen mukaan. Liu’uta sitten kaikki oikeanpuoleiset silmukat kiinnikkeiden yli ja kiinnitä.

Alareunan kiinnittäminen

Ikkunaelementin alareuna voi olla kiinnitetty joko kääntökiinnikkeisiin tai varustettu painotaskulla. Molemmat vaihtoehdot ajavat samaa asiaa: elementin on oltava kiristetty kaikilta sivuilta. Jos tilasit alapuoliseen kiinnitykseen painon, aseta paino painotaskuun ikkunan alareunaa pitkin.

Yläreunan kiinnittäminen

Ripustushihnojen koukut kiinnittäminen

Koukut ruuvataan ikkunan yläreunan yli, ja ne on suositeltavaa sijoittaa 60-90 cm:n etäisyydelle toisistaan siten, että ulommat ovat korkeintaan 10 cm:n päässä ikkunan oikeasta tai vasemmasta reunasta.

Onnittelut, valmista tuli! Nyt voit nauttia suojatun ulkotilan mukavuudesta.