Asenna helposti!

Myyntikonseptimme perustuu etäpalveluun, jolloin pyrimme ohjeistamaan asiakasta tai hänen edustajansa etäisesti. Näin vältämme turhan kalliita mittaus- ja asennuskäyntejä ympäri maan ja luonnollisesti säästämme asiakkaan rahaa. Pikkunan mitoitus sekä asennus eivät vaadi erillistä ammattitaitoa ja onnistuvat helposti mikäli itse jaksatte perehtyä järjestelmän ohjeisiin. Vaihtoehtoisesti voitte ulkoistaa nämä työvaiheet perehdyttämallä ketä tahansa paikallista urakoitsijaa  tämän sivun sisältöön. Olemme aina avuksenne etäisesti!

Asennusvinkit

Pikkuna-elementeille on valitettavissa erilaisia kiinnitystapoja. On kuitenkin tärkeää noudattaa tiettyä asennusjärjestystä, tässä muutama vinkki:

 1. Koukkukiinnikkeet asennettava aina ensin, sillä pingotus tapahtuu aina vastakkaiseen suuntaan.
 2. Yläreunan voi väliaikaisesti kiinnittää paikalleen nitojalla, jotta elementin painosta ei tarvitse välittää asennuksen aikana
 3. Aloita asennus ns määräävästä reunasta (tämä voi olla se reuna, jossa esim. vähiten kiinnityspinta-alaa) ja venytä kalvon vastakkaiseen suuntaan
 4. Huomioi mahdollisia asennusrajoituksia ennakkoon

Asennusta varten tarvitsemat työkalut

 • Nitoja (vapaaehtoinen)
 • Ruuvimeisseli tai ruuvinväännin
 • Mahdolliset tikkaat

Toimitussisältöön kuuluvat:

 • Kärki ruuvinvääntimeen
 • Kääntökiinnikkeet ja niiden ruuvit

Pikkuna™ asennetaan aukon ulkopuolelle, ja sen reunusten on oltava kiinnitetty aukon runkoon. Kun katsot aukkoa sisältä päin, reunusten ei pitäisi näkyä.


Pikkunoiden asennuksen helpottamiseksi suosittelemme, että kiinnität ne väliaikaisesti ensin nitojalla, jotta elementti suoristuu ja pysyy asennuksen aikana paikallaan.


Jos sekä sivu- että yläreunat kiinnitetään kääntökiinnikkeillä, suosittelemme, että asennus tehdään seuraavassa järjestyksessä: ensin vasen reuna kiinnitetään kehykseen, sitten yläreuna ja sitten oikea reuna. Huomaa kuitenkin, että tämä on yleinen suositus ja optimaalinen asennusjärjestys voi vaihdella terassikohtaisesti. Voit vapaasti vaihtaa oikeaa ja vasenta reunaa tai aloittaa yläreunasta, jos haluat. On tärkeää huomioida, että alareuna on aina kiinnitettävä viimeisenä parhaan tuloksen saavuttamiseksi. Muista pingottaa ikkunakalvo hyvin!


Vasen reuna

Pujota vasemman yläkulman kääntökiinnike vasemman yläkulman läpiviennin läpi ja aseta kiinnike siten, että kehyksen sisäkulma kohdistuu Pikkunan sisäkulmaan. Merkitse kääntökiinnikkeen sijainti lyijykynällä. Irrota elementin kulma kääntökiinnikkeestä ja kiinnitä sitten kääntökiinnike merkittyyn paikkaan ruuveilla.

Kiinnitä kääntökiinnikkeet yksi kerrallaan aukon vasenta reunaa pitkin aloittaen ylhäältä alaspäin. Tätä varten:

 1. Pujota kääntökiinnike seuraavan läpiviennin läpi ja aseta se siten, että Pikkuna kulkee tolpan reunaa pitkin.
 2. Merkitse kääntökiinnikkeen paikka lyijykynällä.
 3. Irrota elementin reuna kääntökiinnikkeestä ja siirrä sitä hieman (noin 2 mm) alaspäin merkitystä kohdasta Pikkuna-elementin riittävän kireyden varmistamiseksi.
 4. Kiinnitä kääntökiinnike ruuveilla.
 5. Liu’uta läpivienti kääntökiinnikkeeseen ja kiinnitä. Jos läpivientitiivisteen asettaminen kiinnitettyyn kääntökiinnikkeeseen vaatii jonkin verran fyysistä ponnistelua, kireys on riittävä.

Yläreuna

Kun elementin vasen reuna on kiinnitetty kehykseen, kiinnitä kääntökiinnikkeet aukon yläreunaa pitkin yksi kerrallaan vasemmalta oikealle. Varmista, että Pikkuna-elementin reuna kulkee kehyksen yläreunaa pitkin ja siirrä jokaista kääntökiinniketta noin 2 mm oikealle merkitystä kohdasta ennen sen kiinnittämistä ruuveilla, jotta Pikkuna-elementin jännitys on riittävä.

Oikea reuna

Kiinnitä kääntökiinnikkeet aukon oikeaa reunaa pitkin yksi kerrallaan ylhäältä alaspäin. Kun kiinnität elementin oikeaa reunaa, siirrä kutakin kääntökiinnikettä noin 2 mm alaspäin ja 5-10 mm oikealle (elementin leveydestä riippuen) merkitystä kohdasta riittävän kireyden varmistamiseksi.

Alareuna

Jos elementin alareuna on myös kiinnitetty kääntökiinnikeitä, kiinnitä ne samalla tavalla kuin sivu- ja yläreunat, mutta siirrä kääntökiinnikkeet 5-10 mm (aukon korkeudesta riippuen) alaspäin merkityistä paikoista.

Mikäli elementin alareunassa on painotasku, toimitussisältöön kuuluva mittaan katkaistu alumiiniputki on laitettava taskuun asennuksen viimeisessä vaiheessa.


Kun pikkuna on asennettu, tarkista, että kireys on riittävän luja. Jos joku reuna ei ole tarpeeksi kireä, voit aina hieman siirtää kiinnikkeen paikkaa. Mitä paremmin kiristät pikkunan asennuksen aikana, sitä nopeammin ja paremmin se tasoittuu!

Asennusta varten tarvitsemat työkalut

 • Pihdit
 • Porakone
 • Mahdolliset tikkaat

Toimitussisältöön kuuluvat:

 • Koukut

Koukkukiinnitystä käytetään, kun jollekin pikkunan sivulle ei löydy tukipintaa. Koukuilla kiinnitys on mahdollista mihin tahansa puiseen pintaan 90-asteen kulmassa. Huomaa mitoituksessa, että koukkukiinnityksen edellyttämä reunus kuuluu mitoittaman pikkuna-aukon sisämittaan.


Koukkujen suoralinjaisen asennuksen yksinkertaistamiseksi suosittelemme tekemään itsellenne merkintä esimerkiksi vetämällä naru asennuslinjaa pitkin niin, että koukut olisi helppoa asentaa samaa linjaa pitkin.


Piirustukseen on merkitty koukkujen välietäisyydet, joden mukaan porataan koukuille esireikiä, joihin koukut tämän jälkeen ruuvataan.


Koukut on helppoa vääntää esireikiin käyttämällä pihtejä. Mitä syvemmälle koukku väännetään, sitä tiiviimmin elementti on seinään kiinni.


Loppuvaiheessa laitetaan pikkuna paikalleen ja korjataan tarvittaessa koukkujen etäisyydet ja syvyydet.

Asennusta varten tarvitsemat työkalut

 • Nitoja
 • Mahdolliset tikkaat

Toimitussisältöön kuuluvat:

 • Tarranauha

Tarranauhakiinnitys on helpoin kiinnitystapa eikä sitä varten tarvita suurempia työkaluja.


Suosittelemme ennen kiinnityksen aloittamista tarkistamaan, mihin kohtaan tarra tulee ja vasta sen jälkeen aloittamaan sen nitomisen. Mikäli elementillänne tarranauhakiinnitys ei ole kaikilla puolilla, niin suosittelemme kiinnittämään ensin muut sivut (yläreuna, sitten sivureunat ja alareuna viimeksi).


Kun kiinnityskohta on tiedossa, kiinnitetään siihen nitojalla paketissa tullut toisen osan tarrasta.

Nauhan vastapuolen nitoustiheys 2 niittiä/10cm. Suosittelemme käyttämään vain säänkestäviä sinkittyjä niittejä.


Valmista! Nyt tarranauhakiinnitys on paikalla ja siihen on helppoa asentaa Pikkuna elementti.

Muista pingottaa ikkunakalvo hyvin!

Asennusta varten tarvitsemat työkalut

 • Nitoja (vapaaehtoinen)
 • Ruuvimeisseli tai ruuvinväännin
 • Mahdolliset tikkaat

Toimitussisältöön kuuluvat:

 • Ruuvit

Pikkuna™ asennetaan aukon ulkopuolelle, ja sen reunusten on oltava kiinnitetty aukon runkoon. Kun katsot aukkoa sisältä päin, reunusten ei pitäisi näkyä.

Pikkunoiden asennuksen helpottamiseksi suosittelemme, että kiinnität ne väliaikaisesti ensin nitojalla, jos talon runko sen sallii, jotta elementti suoristuu ja pysyy asennuksen aikana paikallaan.


On parasta aloittaa ikkunoiden kiinnittäminen ylhäältä. Kiinnitä yhden kulman haluttuun kohtaan ja kiristä sitten pikkuna mahdollisimman paljon vastakkaiseen suuntaan. Suosittelemme kiinnittää ruuvit jokainen seuraava kerrallaan. Yritä kiinnittää ruuvit 1–2 senttimetriä reunuksen ulommaisesta reunasta. Ruuvien välisen etäisyyden tulisi olla 20–40 senttimetriä.


Kun pikkunan yläosa on tukevasti paikallaan ja hyvin kireällä, siirry sivuille. Kiinnitä ruuvit yksi kerrallaan ylhäältä alaspäin ja kiristä elementtiä hieman jokaisen seuraavan ruuvin kohdalla.


Kun ikkuna on asennettu, tarkista, että kireys on riittävän luja. Jos joku puoli ei ole tarpeeksi kireä, voit aina asentaa sen uudelleen. Mitä paremmin kiristät pikkunan asennuksen aikana, sitä nopeammin ja paremmin se tasoittuu!


Pikkoiden ylösrullausta ja ripustusta varten toimitussisältöön kuuluvat ns ripustuspannat omine kiinnikkeineen. Kiinnikkeitä asennetaan elementin yläreunan yläpuolelle ja noin 1m etäisyydellä toisistaan tukevan ripustuksen turvaamiseksi.

Pyydä tarvittaessa apua

Suht. pienikokoisen Pikkunan asennus onnistuu myös yhden henkilön voimin, isohko elementti on parasta asentaa kaksin.

Huomaa lämpötila

Pikkuna on helppo asentaa yli +5C lämpötiloissa, pakkasella se menettää elastisuuttaan ja tuolloin tarpeellinen pingottaminen alkaa olemaan mahdotonta ilman erillistä lämmitystä. Lisävarusteena Verkkokaupastamme löytyy lämpöpuhallin, jonka avulla pikkunan saa pingotettua aukkoon myös pakkasen puolella. Samalla laitteella saat kalvon suoraksi ympäri vuoden hetkessä esimerkiksi pitkä-aikaisen rullauksen jälkeen.

Lämpöpuhallin

Pingota hyvin

Pikkunan kunnollinen asennus määrittää pitkälti tuotteen lopullisen ulkonäön. Huomaa, että asennuksen aikana pikkunan tulee pingottaa hyvin. Ainoastaan riittävällä pingotuksella päästään täysin tasaiseen pintaan, jolloin pikkuna on täysin suora ilman ryyppyjä tai epätasaisuuksia.

Onnittelut, valmista tuli!

Nyt voit nauttia suojatun ulkotilan mukavuudesta.

Materiaalin suoristus kestää yleensä muutaman päivän. Siihen vaikuttaa sekä auringon paiste että helle. Emme suosittele pikkunoiden rullaamista ylös ja poistamista ensimmäisen 1–2 viikon aikana, ennen kuin se saa lopullisen muotonsa.

Muista, että pikkunaa ei saa pestä kovilla pesuaineilla, vaan käytä saippuavettä! On parasta pyyhkiä se kostealla liinalla tai pestä kevyessä paineessa vedellä. Mitä huolellisemmin käytät sitä, sitä kauemmin se pysyy kirkkaana.

Käyttöohje