Autotallin eristäminen

Palattuaan kotiin työstä tai matkalta ehkä joka autoilija haluaa päästä ulos autostaan lämpimään ja viihtyisään tilaan, jottei keho tuntisi suuria lämpötilan eroja kyydin ja ympäristön välillä. Samalla harrastajan, joka tykkää puuhata auton parissa viikonloppuna, pitää olla lämmön kietomana, kun hän istuu tai makaa autotallin lattialla. Jos autosi ja autotallisi ovat lähellä sydäntäsi, pidä autotallisi eristämisestä huoli. Miten ja millä pärjäät, kerrotaan alla olevassa artikkelissa.

Autotallin eristäminen

 

Suomessa vuosien kuluessa käytettiin erilaisia materiaaleja kylmän autotallin eristämiseen kuten sahanpuruja, villaa, polyuretaania, vaahtoeristeitä jne. Riippumatta siitä, halutaanko saada lämmin tai vaikkapa puolilämmin autotalli sen rakentamisen aikana tai pyritäänkö vain lisäeristykseen, tarvitaan yleensä kolme vaihetta: villoilla eristämistä, höyrysulkumuovin asentamista katolle ja joissakin tapauksessa yläpohjallekin ja kipsilevyjen laittamista autotallin seinille ja katolle. Kipsilevyjä tarvitset varsinkin silloin, kun autotallisi sijaitsee lähellä taloasi ja sillä on yhteiset seinät talosi kanssa. Silloin paloturvallisuuden kannalta kipsilevyjen paksuutta reguloidaan tapauskohtaisesti.

Höyrysulkumuovit soveltuvat kylmän autotallin eristämiseen, koska ne suojaavat itse rakennuseristeitä, kuten esimerkiksi lasivilla ja monet mineraalivillat, kosteudelta, koska yllä mainitut materiaalit ovat arkoja vedelle ja voivat vettymisen takia menettää lämmöneristyskykynsä.

Mutta tärkein autotallin eristämisen vaihe on villoittaminen. URSA XPS eristeillä villoitus erinomaisesti sopii niille, joilla autotalli on tilava, koska se tarvitsee runkoa, jonka puiden väliin asetetaan itse rakennuseriste. Tällä tavalla villan paksuus riippuu rungon vahvuudesta. Useimmiten eristykseen tulee yli 10 sm eristettä. Noin eristät autotallisi seinät ja lattian.

Jos tallisi on osa taloasi, voi olla, että autotallin katto samaan aikaan on talon lattia. Pikimmin perheesi jäsenet eivät halua kuulla autotallista kovia ja ärsyttäviä ääniä, varsinkin tehdessäsi siellä usein muitakin kotitaloushommia paitsi auton hoitoa. Siinä asiassakin voit kääntää katseesi URSA eristeitä kohti. Ne turvaavat sinulle mainion äänieristyksen. Tuotteet löydät verkkokaupastamme osoitteesta eristekeskus.fi.

Voi olla, että autotallissasi on viisto katto, joka on hyvin suosittu vaihtoehto maissa, joiden ilmasto on mantereinen kylmine talvineen ja syksyisine sateineen. Kun katto rakennetaan, kattopiiruiden alle ja niiden välille asetetaan lämmöneristys. Näitä töitä tehdään autotallin sisällä. Ulkopuolelta superdiffuusiomembraanin asettaminen on välttämätöntä. Rakennuksen sisältä katolle laitetaan höyrysulkukalvoa. Membraani toimii hydroesteenä ja päästää läpi höyryä. Toinen lämmöneristeen kerros parantaa lämmöneristävyyttä. Sellainen autotallin tehokas eristys voi olla käytössä tosi pitkään. URSA eristeet tarjoamme sinulle juuri nyt. Osoitteesta eristekeskus.fi löytyvät kaikki tällä hetkellä saatavilla olevat vaihtoehdot.

Jokainen autotalli on erilainen rakenteeltaan, tarkoitukseltaan ja sijainniltaan. Mutta ne kaikki tarvitsevat kylmän lattian eristämistä, homeelle ja korkealle kosteudelle arkojen seinien eristystä, sateiden kastamien ja tuulten puhaltamien kattojen suojaa. Niiden toimien tehokkuus riippuu valitsemastasi materiaalista. Jos kaipaat jotain vuosia, vettä, biologista vaikutusta kestävää ja kevyttä, mutta samaan aikaan vahvaa, URSA eristeet on valintasi.