Käyttöullakon tai ullakon eristäminen

Jos talosi on varustettu ullakolla, voi ainakin tulla mieleesi sen asuintilaksi tekeminen, varsinkin kun pinta-ala siihen kelpaa. Tämän projektin toteuttaminen edellyttää useimmiten kylmän vintin eristämistä. Käyttöullakon eristäminen tuo myös sellaisen ullakon käyttökelpoisuutta erilaisten tavaroiden säilyttämiseen. Vihdoinkin voi varastoida siellä mitä vaan pelkäämättä että ylimääräiset kylmyys ja kosteus häiritsevät. Pärjäät asiassa verkkokaupassamme eristekeskus.fi myytävien URSA XPS-eristeiden avulla. Niiden avulla ullakon eristys sujuu helposti ja nopeasti.

ullakon eristäminen

 

Vintin eristämiselle tarkoitettujen URSA levyeristeiden valinta perustuu etupäässä huonekorkeuteen. Jos haluat saada ullakkosi tarpeeksi korkeaksi, käytä mahdollisimman ohuita eristeitä. Ullakon eristys perustuu siihen, että mineraalivillaa sijoitetaan kattotuolien väliin. Pitää seurata, että asetettu lämmöneristeen toinen kerros peittää ensimmäisen kerroksen liitoksia.

URSA rulla- ja levyeristeet ovat helppoasennettavia. Voit sijoittaa niitä kattopiirujen väliin, kattopiirujen yläpuolelle tai kattopiirujen alle – riippuen ullakkosi katon rakenteellisista ominaisuuksista, asennustaitojesi tasosta. Jos suunnittelet vintin eristämistä, ole valmis valitsemaan eristeen, jonka paksuus on vähintään 100 mm. Kattotuolien ja levyeristeiden väliin sinun on laitettava saumavaahtoa. Muista, että asennuksen jälkeen eristeessä voi ilmestyä ilmavirtaus, johon tavallisesti varaudutaan tuulensuojalla.

Jos ullakkosi katto on harjakatto, harjalle pitää luoda tuuletustilaa. Samaan aikaan älä unohda asentaa aluskatetta varsinaisen vesikatteen alle. Niin estät vuotojen ilmestymistä ja kondenssin muodostumista. Voi olla, että käyttöullakon eristämisen tavoitteena on saada tila, jonka kosteus on vähäinen. Silloin varusta vintti höyrynsululla, joka on etupäässä huolellisesti teipattu muovikalvo. Joskus vesieristys voi olla höyrynsulun roolissa. Tarvitset höyrynsulun, koska se suojaa kattoa kondensoituvalta vedeltä. Laita se vaakasuoraan aloittaen seinän alareunasta ja liikkuen yläreunaa kohti.

Kun teet kylmän vintin eristämistä, on tärkeä ymmärtää, että pelkkä ullakon katon lämmöneristys ei ratkaise kaikkia ongelmia. Kylmä ilma voi tulla eristämättomien seinien ja lattian läpi. Pärjäät kuitenkin niin. Aseta sekä kattotuolien ulkopuolelle että niiden väliin URSA XPS eriste ja teippaa saumat levyjen välillä saumausteipillä. Lämmöneristeen päälle tulee laittaa höyrynsulkua. Korjaus loppuu koko rakenteen verhoukseen.

Jos talosi on aika vanha, sen ullakon lattia saattaa olla lämmöneristetty jollakin muulla eristeellä, esimerkiksi purueristeellä. Tässä tapauksessa sinun pitää poistaa vanhoja eristeitä ennen URSA rulla- ja levyeristeiden käyttöä. Töiden päätteeksi levitä mineraalivillaa lattialle ja peitä saumat teipillä. Sitten voit verhota eristekerros sinun tahtojesi mukaisella materiaalilla.

Käyttöullakon tai asumiselle tarkoitetun vintin eristys on edullista sekä taloudellisesta näkökulmasta että parempaan asumismukavuuteen nähden. Ensimmäiseksi säästät rahaa sen talon osan lämmitykseen, koska lämpöhukka ilmeisesti vähenee eristeiden asennuksen jälkeen. Toiseksi saat enemmän käytettävää ja hyödyllistä tilaa etkä kärsi sitten tavaroiden jatkuvasta pilaantumisesta kosteuden takia tai paleltumisesta. Siksi kiirehdi verkkokauppaamme eristekeskus.fi ja toteuta unelmasi lämpimästä vintistä!