Kiinnitystavat

Pikkunat ovat todella helppo asentaa kaikkiin puupintoihin eivätkä ne yleensä vaadi erillistä runkoa

Mikäli lisärungolle on tarvetta, suosittelemme käyttämään 48×48 puulankkua, joihin Pikkunat on helppo kiinnittää

Pikkunoiden jokaiselle sivulle on siis valittavissa sopiva kiinnitystyyppinsä

Kääntökiinnikkeet

Kääntökiinnikkeet ovat tyypillisin kiinnitystapa ja niiden avulla pääset asentamaan Pikkunan terassisi yläpalkkiin ja tolppiin kiinni. Tämä kiinnitystapa mahdollistaa elementin optimaalisen pingotuksen asennuksen aikana, mikä vaikuttaa lopputuloksen ulkonäköön. Lisäksi avaamalla kääntökiinnikkeitä pääset purkamaan/rullaamaan Pikkunoita ylös niin moneen kertaan kuin haluat! Kääntökiinnikkeiden asennukselle tarvitaan vähintään 5cm, mikä vastaa reunuksen leveysmittaa. Kääntökiinnike asennetaan kahdella puuruuvilla, jotka kuuluvat toimitukseen. Kääntökiinnikkeiden värit vastaavat reunusten värivalikoiman: valkoinen, musta, ruskea, harmaa ja beige.

Asennusohje
Koukkukiinnikkeet

Koukkukiinnitys on oivallinen valinta silloin, kun Pikkuna-elementin ylä- tai sivureunan joudutaan asentamaan 90-asteen kulmassa seinään, pilariin tai kattoon. Tämä pätee yleensä kun esimerkiksi yläpalkki ja pilarit eivät ole samassa tasossa eikä lisärunkoa syystä tai toisesta haluta rakentaa.

Kuitenkin kannattaa ottaa huomioon, että koukkukiinnitystä ei voida soveltaa elementin molemmissa/vastakkaisissa päissä, elementin pingotus ei tällä tavalla onnistuneesti toteudu eikä elementti pysy paikallaan tuulisella säällä. Suosittelemme valitsemaan koukkukiinnityksen vastakkaiselle sivulle pariksi kääntökiinnikkeitä tai tarranauhakiinnitystä.

Asennusohje
Tarranauhakiinnitys

Tämä kiinnitystapa on osoittautunut erittäin nopeaksi ja toimivaksi kiinnitystavaksi. Tarranauha on jämäkkää kaksipuoleista tarranauhaa, jonka toinen puoli on tehtaalla ommeltu valmiiksi elementin reunukseen. Tavallisen nitojan avulla kiinnität nauhan vastapuolen runkoon ja se on siinä! Asennus on siis todella vaatimaton ja nopea!

Huomaa, että tarranauhakiinnitys on asennettavissa vain puurunkoon.

Tarranauha on irrotettavissa ja kiinnitettävissä rajaamattoman moneen kertaan. Saatavilla valkoisena sekä mustana.

Asennusohje
Kiinteä kiinnitys ruuveilla

Ruuvikiinnitys mahdollistaa Pikkuna-elementin kiinnitystä puurunkoon ja vaatii 5cm tukipinta-alaa.

Tätä kiinnitystapaa käytetään pysyvään kiinnittämiseen tai silloin, kun muut kiinnitystavat eivät ole syystä tai toisesta mahdollisia. Esimerkiksi kun Pikkuna ei suunnitella purkaa kokonaan vaan rullata kesäisin ylös, yläreunan kiinnittämiseen käytetään ruuveja.

Ruuvikiinnitystä voidaan myös käyttää vetoketjun parissa, jolloin elementtiä voi edelleen rullata ylös-alas vetoketjua avaamalla.

Asennusohje
Painotasku ja paino alareunaan

Tyypillinen kiinnitystapa silloin, kun Pikkuna-elementti rajoittuu terassin lattiaan. Siinä tapauksessa elementin alareunaan tehdään ns painotasku, johon pannaan mittaan katkaistu painotanko. Sen tehtävä on venyttää elementtiä alaspäin pystysuuntaan. Huomaathan, että taskun vakio korkeusmitta 8cm sisältyy aukon vapaaseen korkeuteen automaattisesti eikä sitä tarvitse erikseen ottaa huomioon.

Asennusohje