Sokkeli eristys

Sokkeli on perustuksen yläosa. joka sijaitsee maanpinnan yläpuolella. Se liittyy välittömästi talon perustukseen, seiniin ja lattioihin. Siksi talon luotettavuus ja lämpötilajärjestelmä riippuvat suurelta osin tämän rakenneosan oikeasta järjestelystä.

 

sokkeli eristys

 

Jopa 15-20% lämmöstä voi poistua kellarin seinien läpi, ja rakennuksen alaosan jäätyminen voi aiheuttaa kosteutta, hometta ja tilojen lämmityskustannusten nousua. Tämän estämiseksi tarvitaan oikeaa sokkelin eristystä. Joissakin tapauksissa riittää vain vanhan sokkelin lisäeristys. Tässä hommassa avuksesi tulee URSA mineraalivilla, joka osoittautuu erinomaiseksi lämmöneristeeksi sen positiivisten puolten ansiosta.

Jos käytät mineraalivillaa sokkelin eristelevyinä, on otettava huomioon sen kyky absorboida vettä. Siksi sellainen lämmöneriste tarvitsee vedeneristyssuojaa, erityisesti kun sillä tehdään ulkopuolinen eristys. Pitää kyllä mainita, että teknologia tarjoaa sokkelin sisäpulista ja ulkopuolista lämmöneristystä. Tämän talon osan Eristysjärjestelmä on suunnilleen sama sekä ulko- että sisäeristykselle. Niiden välinen ero voi olla lämmöneristyksen ja käytettyjen materiaalien suunnittelussa. Muista, että molempia eristystyyppejä ei sinun tarvitse suorittaa samanaikaisesti.

Yksi eroista on vedeneristys- ja höyrysulkukerrosten sijainti. Kun eristetään sokkeli ulkopuolelta, ensin kellariseinään kiinnitetään höyrysulkukerros, sitten URSA XPS eristelevyt ja sen päälle vedeneristyskerros. Kun sokkelin lisäeristys sujuu sisäpuolelta, seinä peitetään ensin vedeneristysmateriaalilla, sitten laitetaan mineraalivillaa ja päälle järjestetään höyrysulku.

Ennen https://eristekeskus.fi/10-mineraalivillasokkelin lämmöneristystä on suoritettava useita valmistelutoimenpiteitä. Ensinnäkin, sinun on puhdistettava sen pinta pölystä ja muista epäpuhtauksista. Jos siinä on puhdistamisen jälkeen epätasaisuuksia, ne on poistettava. Mahdolliset yli 10 mm pinnan erot voivat johtaa kylmäsiltojen muodostumiseen. Voit poistaa epätasaisuuksia rappaamalla.

Eristelevyjen asennusta varten tulee eristeen ja eristettävän pinnan päälle levittää liimalaastia. Kiinnitä levyjen jokainen osa seinään ja paina sitä kevyesti, jotta se sijoittuu tiukasti. Eristelevyjen asennus on aloitettava sokkelin minkä tahansa kulman alareunasta muodostaen alarivin. Laattojen liitosten pitää olla T-muotoisia. 1-2 päivän kuluttua kiinnitä mineraalivillaa kiinnikkeillä. Seuraava työvaihe on eristekerroksen vahvistaminen. Ennen sitä täytä liimalla levyjen väliset aukot. Halkeamien poistamiseksi voit käyttää polyuretaanivaahtoa.

Kiinteän lämmöneristeen vahvistaminen on tehtävä lasikuituverkolla. Ensinnäkin on tarpeen levittää tasaisesti kahden millimetrin kerros erityistä kittiä, levittää sitten verkko pinnalle ja painaa se tiukasti sokkelin eristykseen. Verkon päälle on levitettävä toinen kerros vahvistavaa seosta. Tämän vahvistuksen ansiosta saat tasaisen ja monoliittisen eristävän pinnan.

Sokkelin eristyksen tai lisäeristyksen viimeistelyyn voit käyttää tiiliä, kiveä tai koristeellista kipsiä.

Vanhan sokkelin lisäeristys tai täysi sokkelin lämmöneristys voi olla hyvin edullista ja helppoa. URSA XPS-eristeillä eristyksen hinta on kohtuullisempi, kuin Finnfoamin eristeiden hinta. Joten rohkeasti ota yhteyttä meihin ja tee talosi mukavaksi ja energiaa säästäväisemmäksi. Löydät tuotteimme osoitteesta eristekeskus.fi.