Lattian eristys

Jos sinua jo kyllästyttää talosi jalkoja paleltava lattia, on aika miettiä siitä, mistä on kyse ja mikä ratkaisu auttaisi sinua tässä asiassa. Alla oleva artikkeli kertoo aiheesta.

Vanha talo tarvitsee sekä ulkopuolista lisäeristämistä että yhtenäistä eristystä alapohjien, sokkeleiden ja väliseinien välisiin kohtiin. Alapohjan ja itse lattian oikean eristyksen pitää olla läsnä mukavuutta ja laadukasta sisäilmaa varten. Lämmin lattia on viihtyisyyden kannalta tärkeä, koska lattian lämpötila tuntuu, kun sen päällä kävellään.

Alapohjan eristys ja lattian eristys

 

Lattian lisäeristyksellä saat lämmityskulut vähennettyä varsinkin  taloissa, joissa on kylmä kellari tai rossialapohja. Asumaton kellaritila voi tulla lattian lämmöneristyksen avulla edullisesti lämpimäksi käyttötilaksi isännän tarpeiden mukaan. Kellarin lattian eristämistä on pohdittava tapauskohtaisesti, koska sisätilojen ilmanvaihdon pitää olla riittävä ja jatkuva. Tässä tapauksessa sinua auttavat URSA XPS eristeet, joita mielellämme tarjoamme verkkokaupassamme eristekeskus.fi. Ne ovat saaneet ison suosion lattiaeristeinä. Tule meille valitsemaan!

Asuintilat ja toimistotilat, jotka sijaitsevat lämmittämättömien kellarien yllä tai rajoittavat rakennusten ulkoseiniä, tarvitsevat laadukasta lattian lämmöneristystä. Jos ei kiinnitä tarpeeksi huomiota tähän ehtoon, se voi aiheuttaa homehtumisen sisäseinissä. Betonilattiat, joita useimmiten asetetaan rakennettaessa kerrostaloja ja teollisia rakennuksia, päästävät tilojen sisään reilusti kylmyyttä. Lämmönkuluja poistamiseksi on tärkeä tehdä lattian eristystä sopivimmalla materiaalilla. Kun lisää lattiaeristeen paksuutta, pitää muistaa sen lujuuden lisääntymisestäkin.

URSA XPS levyeristeiden korkeat lujuusominaisuudet sallivat vastaanottaa kuormituksen 50 tonniin per 1 neliömetriä asti. Sen ansiosta, että näillä levyillä on erinomainen taivutuslujuus, niitä voi asentaa välittömästi hiekkapohjalle ja olla varma että materiaali ei vaurioidu. Siis se on haluttu ratkaisu vanhan betonilattian eristämiseen.

URSA XPS eristeiden yleistynyt paksuus on 30 ja 50 mm. Vaadittava lämmöneristyksen paksuus rakenteissa voi olla 100, 150 tai 200 mm. Saadaksesi tarvittavan paksuuden voit tehdä muutaman eristeen kerroksen. Kun asentaa eristeitä, pitää seurata, että levyt ovat tiukasti kiinni perustukseen ja toisiinsa. Se auttaa välttämään rakoja ja niin sanottuja ”kylmyyden siltoja”. URSA levy- ja rullaeristeet tavallisesti liimataan pintaan, jota pyritään eristää. Siihen sopivat eniten polyuretaaniliimat.

Yleensä URSA eristeet kestävät hyvin vettä, muita rakennusaineita, öljyjä. Mutta huomaa, ettei se kestä mitenkään bensiiniä. Joten autotallin lattian eristykseen, missä kosketus bensiiniin on hyvin todennäköistä, nämä lämmöneristeet pikimmin eivät sovellu. Pitää muistaa, että ne myös syttyvät helposti palamaan, siis käytä niitä betonilattioiden eristämiseen. Myös muissa tapauksissa, kuten kesämökin lattian eristäminen tai maanvaraisen lattian eristäminen, URSA XPS eristeet tulevat käyttöön ekologisuuden ja pitkäikäisyyden ansiosta. Niitä löytyy meiltä, eristekeskus.fi osoitteesta. Tarjolla on kaikki, mitä tarvitset lattian oikeaan eristämiseen. Odotamme sinua innolla!

Lattian eristäminen tarvitaan aina, kun asetetaan lattiaa tai korjataan vanhaa alapohjaa. Useimmiten rakennuseristeiden valinta kohdistuu URSA XPS levyihin.