Putkieriste

Harvan isännän mieleen tulee kysymys: Pitäisikö minun jopa pohtia talossani olevien lämpö- tai viemäriputkien eristämistä? Nämä rakennuksen osat tuntuvat useimmiten vaatimattomilta ja jäävät huomiotta. Mutta kun vilkaiset lämmityslaskuun putkien eristyksen tai lisäeristyksen jälkeen, huomaat, että lämpöhukka väheni ja samaan aikaan maksat siitä pienempää summaa. Siksi älä aliarvioi talosi viemäriputkien eristämistä. Tule meille valitsemaan energiatehokkaat ja luotettavat URSA kanavaeristeet!

 

putkieristys

 

Missä pitää ensimmäiseksi eristää putket? Varsinkin kellareissa tai muissa sisätiloissa, joissa on matala lämpötila. Putkieristeiden käyttö niissä voi säästää sinulle huomattavat rahat vuosittain. Kiinnitä huomiota myös lämpimiin huoneisiin. Siellä kosteus voi tiivistyä kylmävesiputkien pintaan ja aiheuttaa jopa ruostetta. URSA putkieristeiden asentaminen on aika helppo rakennushomma, siksi pärjää nopeasti joka isäntä. Viemäriputken eristys maassa tai viemärin tuuletusputken eristys vähentävät lämpöhukkaa, pitävät tarvittavaa lämpötilaa eristetyllä pinnalla, estävät kondenssin muodostumista ja nesteen jäätymistä putkistossa. URSA putkieristeitä voi käyttää, kun eristettävän pinnan lämpötila on -60 … +320 °С. Joten sellainen eristys tai lisäeristys sopii myös teollisiin kohteisiin.

Tehokkaimpana putkieristeenä on 50 mm paksuinen eriste, joka on päällystetty alumiinilla. Tämä palamaton mineraalivilla tiiviisti käärii viemäriputkia ja on hyvin joustava. Se on valmistettu Water Guard -tekniikalla kosteudelta suojaamista varten, joten URSA kanavaeriste ei menetä ominaisuuksiaan, jos se vahingossa kastuu kuljetuksen tai asennuksen aikana. Tämä materiaali on myös ääniä eristävä eikä kutistu.

Nämä putkieristeet saavat muotonsa eristettävien putkien mukaan ja niitä yleensä kiinnitetään rautalangalla tai teipataan erikoisella alumiiniteipillä. Joillakin niistä on jopa liimakaistalejoka helpottaa asennusta. Markkinoilla esiintyy myös pysty- ja vaakakuituisia putkikourujaeristeitä. Jos ajattelet niiden käyttöä, pitää tietää, että niissäkin on eroja lämmöneristyskykyynsä ja asennuksen turvallisuuteen nähden. Viime vaihtoehto näyttää paremmalta. Pystykuituisten viemäriputkieristeiden asennuksesta voi aiheutua niiden avautuminen, joka sitten johtaa kondensoitumiseen ja huomattavaan lämpöhukkaan.

Käyttämäsi isover putkieristeen paksuus määräytyy neljän parametrin mukaan. Niihin kuuluvat putken sisäinen lämpötila, ympäristön lämpötila, putken halkaisija ja ilman suhteellinen kosteus. Mutta useimmiten putkien eristykseen sopii 50 mm paksu URSA kanavaeriste. Eristystapa on yhtä helppo ja samanlainen, kuin ilmanvaihto- ja ilmastointikanavien eristys. Prosessi alkaa eristen oikeasta mitoituksesta ja leikkaamisesta. Muista että putkieristeen on oltava tiukasti kiinni viemäriputken tai muun putken pinnassa. Sitten sido eriste rautalangalla noudattaen säännöllisiä väliä. Jos kourueristeellä on liimakaistale reunassa voit välttää rautalangan käyttöä. Teippaa kaikki saumat putkieristeen molempien puolten välillä.

Yllä olevasta artikkelista näkyy, että ajoissa tehty vesikylmä- tai maassa olevan viemäriputken eristys vähentää lämmityskustannuksesi ja pidentää itse putkiston elinkaaren. Kerran korjattu putki ei vaadi seuraavaa korjausta yhdessä vuosikymmenessä. Kyse on vain siitä, millaisen eristeen valitset. Mutta älä mieti pitkään! Meiltä löytyy kaikenlaisia energiatehokkaita URSA putkieristeitä. Sinun pitää ainakin tulla nettikauppamme kotisivulle eristekeskus.fi ja tehdä valintasi!