Rintamamiestalon lisäeristys

Jos olet rintamiestalon omistaja, tiedät varmasti, että talosi lämmöneristys saattaa olla hyvin huonossa kunnossa. Ehdottomasti vanha-aikaiset eristeet on asennettu vielä talon rakentamisen aikana, mutta niiden energiatehokkuus ja ominaisuudet eivät vedä vertoja nykyaikaisille XPS-eristeille, joita valmistaa muun muassa URSA.

 

rintamamiestalon lisäeristys

 

Rintamamiestalon seinät voi eristää sekä ulkopuolelta että sisäpuolelta. Useimmiten ulkopuolinen rintamamiestalon lisäeristys vaatii seinän purkamista vinolaudoitukseen asti. Sitten voit asentaa 100-150 mm paksuisen eristekerroksen, joka auttaa säästämään lisää rahoja lämmityskuluja maksaessasi. Tässä tapauksessa purueristekerros pysyy myös kohdallaan. Mineraalivillakerroksen päälle on asennettava tuulensuojalevy. Älä unohda, että tuulensuojalevyn ja lautaverhouksen välille on jätettävä tuuletusrakoa, jottei kondenssi kerry sinne.

Jos olet vaihtanut vanhat lämmöneristeet mineraalivillalevyillä, voit järjestää myös rintamamiestalosi seinien sisäpuolisen lisäeristyksen. Tässä tapauksessa kaikki edellä mainituth hommat on tehtävä paitsi että sisäisen verhouksen alle pitää asentaa höyrynsulkua.

Rintamamiestalon kellarin eristämisestä voi olla myös hyötyä. On tärkeä kuitemkin muistaa, että sisäpuolinen kellarin seinien eristys ei tuo haluttua tulosta vaan aiheuttaa sisäilman ongelmat homehtumisen takia. Se johtuu siitä, että mineraalivillaeristeet tiiveytensä takia eivät päästä läpi kosteutta. Sitten levyjen reunoille ja levyjen välisille saumoille saattaa ilmestyä hometta. Kiinnitä huomiota myös siihen, että rintamiestalossasi olisi hyvä ilmanvaihtojärjestelmä, jottei maasta kellarin rakenteeseen nouseva kosteus kertyisi kokonaan seiniin vaan pääsisi tilan sisäilmaankin. Oikeana rintamiestalon kellarin eristämisen vaihtoehtona on ulkopuolinen eristys mineraalivillalla. Tässä tapauksessa voit tehdä kellarin kivijalkaan sokkelihalkaisu, jota täytät eristeellä. Myös asenna 100-150 mm paksuinen eristekerros ulkoseinän päälle. On muistettava, että vedeneristeen levyjen päällä pitää olla. Tilaa maaperän ja eristekerroksen välillä voit täyttää lecasoralla tai sepelillä. Lopuksi tee ylhäälle laatoitus. Tämä korjaus vähentää kostumisriskejä ja estää homehtumista. Muista, ettet tarvitse seinien sisäpintojen verhoilua, jos ulkopuolinen rintamamiestalon kellarin eristäminen on onnistunut. Se voi aiheuttaa pelkät ongelmat seinien hitaan kuivumisen takia. Joten sisäpintojen viimeistelyyn sopii tavallinen tasoitus tai peittäminen maalilla.

Kun ryhdyt rintamamiestalon ullakon eristämiseen, sinun pitää tietää joitakin siihen liittyviä nyansseja. Useimmiten yläpohjan rakenne edellyttää tuuletusrakoja vesikatteen ja itse yläpohjan välillä. Niiden on pysyttävä myös lämmöneristyksen jälkeen. Koska ullakon seinät saattavat altistua kosteudelle, siellä pitää järjestää tehokas tuuletus. Jos suunnitelmissasi on muutaman eristekerroksen asentaminen, tee myös vedeneristys. Tärkeänä osana rakennetta on höyrysulkukerros, joka suojaa mineraalivillaa liialliselta kosteudelta.

Tästä artikkelista näy, että rintamamiestalon eristäminen tai lisäeristys on vakava ja asiantuntemusta vaativa aie. Sitä tehdessä on muistettava, että on paljon eri tekijöitä, jotk saattavat vaikuttaa negatiivisesti koko rakennusprosessiin, jos ei kiinnitä huomiota niihin. Mutta pärjäät ehdottomasti URSA XPS-eristeiden parissa, jotka ovat saaneet suosion monessa maassa. Löydät niiden valikoiman osoitteesta eristekeskus.fi.