Ilmanvaihto eriste

Jos asuntosi pinta-ala on aika suuri tai talossasi on paljon erillisiä sisätiloja, niin välttämättömästi tarvitset ilmanvaihto- ja ilmastointijärjestelmät. Ne ovat tehokkaita keinoja mukavan elämän takaamiseksi. Tässä tapauksessa esiin nousee suurin ongelma. Käyttäessäsi ilmanvaihtokanavia joudut estämään kondensoitumista. Sitten ratkaisuksi tulee ilmanvaihdon eristys, joka samaan aikaan voi vähentää lämpöhäviöt ja ehkäistä mahdollisen palon ilmanvaihtokanavissa. Joissakin tapauksissa jopa moderni iv-eristyksellä varustettu ilmanvaihtojärjestelmäsi tarvitsee myös lisäeristystä. Iv-eristeiden markkinoille voit helposti eksyä, mutta älä huoli! Me olemme valmiita tarjoamaan sinulle laadukkaat ja edulliset URSA kanavaeristeet. Avaa meidän verkkokauppamme eristekeskus.fi sivu selaimessasi ja valitse sopivin vaihtoehto!

 

ilmanvaihtokanavan eriste

 

Käytännössä ilmanvaihtoputkieristeiden markkinoilla on kaksi vaihtoehtoa tarjolla. Toinen niistä on kourueriste, toinen on mattoeriste. Nämä iv-putkien eristämiseen käytettävät iv-eristeet eroavat toisistaan hinnalla, eristyskyvyllä, asennuksen helppoudella ja kuljetuskustannuksilla. Vaikka kourueristeen eristyskyky on parempi, kuin mattoeristeen, ja sen asentaminen on nopeampaa, viimeinen tuote on huomattavasti halvempi ja säästää rahasi sekä kaupan kassalla että kuljetuksessa. Joten suosittelemme sinua valitsemaan oikean ilmanvaihtoeristeen laajasta valikoimastamme osoitteessa eristekeskus.fi!

Parhaana ratkaisuna ilmanvaihtokanavien eristykseen pidetään mattoeristeitä. Niillä on monta hyvää puolta. Ensiksi sellaiset ilmanvaihtoeristeet ovat helpoasennettavia. Toiseksi eristyskerros on erittäin tiukka, ilman saumoja ja liitoksia. Rullamateriaalien avulla voit myös poistaa tarvittavan määrän kerrosta esimerkiksi ilmakanavan korjauksen aikana. Ne sopivat erinomaisesti myös ilmastointiputkien eristykseen yläpohjassa. Tämän kanavaeristeen toinen puoli on peitetty alumiinifoliolla, joka toimii höyryesteenä ja heijastaa myös lämmön säteilyä sisäänpäin. URSA kanavaeristettä käyttäessäsi et tarvitse höyrynsuojakalvoja rakenteissa, joissa niitä tarvitaan, ja lyhennät merkittävästi asennusaikaa.

Jos aiot käyttää rullaiv-eristettä, voit tehdä näin. Kääri ilmakanava vaaditun paksuisella eristeellä. Muista kuitenkin se, että eristematto leikataan oikeaan mittaan, jotta se olisi kiinni kanavan tai putken pinnassa. Sitten kiinnitä eriste rautalangalla säännöllisin välein. Itsekiinnittyvä eristekerros ei vaadi lisävahvistusta. Älä unohda teipata kaikki saumat, jotka muodostuvat ilmanvaihtoeristeen molempien puolten välille, alumiiniteipillä. Sellainen menetelmä sopii erinomaisesti tuloilmakanavien ja poistoilmakanavien eristykseen. Voit kyllä suojata eristeen metallipäällysteellä, joka korvaa edellä mainittuja kiinnitystapoja.

Käytettävän ilmastointiputken eristeen paksuus riippuu ilmanvaihto- tai ilmastointijärjestelmän konkreettisen osan sijainnista. Jos pohdit ulkoilmakanavien eristystä, käytä 100 mm paksuista materiaalia. Tässä tapauksessa on tarve 75 mm paksuiselle teipille, jolla teipaat saumat. Jos suunnitelmissäni on tuloilmakanavien ja poistoilmakanavien eristäminen, sinulle riittää 50 mm ilmanvaihtoeristettä tai joissakin tapauksissa (tosi lämpimät huoneet) jopa 30 mm. Kylmien sisätilojen eristäminen vaatii kuitenkin enemmän iv-eristettä, 100 mm asti.

Ilmanvaihtoputkien ja ilmastointiputkien eristyksen kysymys tulee mieleen silloin kun ulkolämpötilä poikkeaakanavan lämpötilasta. Jos putkessa kulkee ympäristöä kylmempää ilmaa, tuloilma- ja poistoilmakanavien eristäminen on tärkeää ja tarvitset höyrypäällystettä. Iv-putken eristeiden alumiinifoliolla on sellaisen päällysteen rooli.

Lukemastasi artikkelista johtuu se, ettei talon lämpöeristyksen aikana saa uhohtaa sellaisesta tärkeästä aspektista kuin ilmanvaihtoeristäminen. Se on edellytys mukavampaan elämiseen lämpimässä ja lisääntyneeltä kondensoitumiselta suojatussa oleskeluympäristössä. Siksi valitse tinkimättä laadusta ja hinnasta URSA ilmanvaihtoeristeet verkkokaupastamme osoitteessa eristekeskus.fi!