PIKKUNA - DET KLARASTE SÄTTET ATT SKYDDA DINA UTERUM

Pikkuna skyddar från damm, vind, regn, snö och från insekter. Med dess hjälp förlängs utesäsongen märkbart. Pikkuna passar utmärkt till alla olika sorters formade öppningar. Dess vanligaste användningsområde är altaner, verandor, däck, stall, grillkåtor och till och med balkonger.

PIKKUNA - DET KLARASTE SÄTTET ATT SKYDDA DINA UTERUM

Pikkuna skyddar från damm, vind, regn, snö och från insekter. Med dess hjälp förlängs utesäsongen märkbart. Pikkuna passar utmärkt till alla olika sorters formade öppningar. Dess vanligaste användningsområde är altaner, verandor, däck, stall, grillkåtor och till och med balkonger.

Priskalkylator

MATRIALETS VIKTIGASTE EGENSKAPER

 • Frostbeständighet upp till -40 °C
 • UV-skyddat material
 • Klarar av stormvindar tack vare dess mjukhet
 • Fullständigt ljudlös
 • Ljusinsläpp 95%

FUNKTIONALITET

 • Kan rullas upp
 • Mycket säker
 • Planera enligt just dina behov
 • Olika sätt att fästa
 • Inga problem med lovansökan

RENGÖRING

 • Samlar inte damm
 • Lätt att rengöra med vatten och vanlig tvål

KOSTNADSEFFEKTIVITET

 • Planera själv och beställ från webbutiken
 • Installera själv eller anlita en installatör
 • Njut av det enkla systemet

SVAR PÅ VANLIGA FRÅGOR

Innan du börjar planera din egen altans eller verandas skydd rekommenderar vi att du bekantar dig med denna video. Våra återförsäljare på Taloon.com har gjort en HowTo-video som visar Pikkuna-systemets egenskaper på ett enkelt sätt. Janne berättar hur man ska mäta och installera pikkuna och utför dessutom en del tester för att se vad produkten klarar av! Se och bli förtjust i vår produkt!

Hämta inspiration från exempelprojektet och planera ditt eget!

Hämta inspiration från exempelprojektet och planera ditt eget!

BEKANTA DIG MED
Pikkuna
4.5
Baserat på 82 recensioner
powered by Google
Mats SparrMats Sparr
11:53 10 Mar 24
Bra produkt som passar perfekt. Lite svårt att få ritningarna rätt. Jag skulle starkt rekommendera produkten. Jag använder den till mitt utekök.
Arjan LaurenseArjan Laurense
14:37 29 Feb 24
Toppprodukt, lätt att beställa med tydliga ritningar, utmärkt leveranstid från Finland.
Anthony DurninAnthony Durnin
13:18 08 Nov 23
Mycket nöjd med skärmarna. Högkvalitativ produkt och efter två stormar sedan jag installerade dem hade jag inga problem.Skulle starkt rekommendera dem.
Jan JonkersJan Jonkers
10:54 06 Nov 23
En fantastisk fin produkt.Den är stark och lätt att installeraVi njuter redan mycket av det.Nu kan vi sitta ute på kvällen. Och mycket bra service.Tack
Richard SlomanRichard Sloman
08:09 20 Oct 23
Vi har inget annat än beröm för företaget och utförandet. Vi fick vår produkt några veckor efter att planerna bekräftats, monterade dem och fann att de var perfekta, vilket gör en enorm skillnad för vårt utomhusnöjesområde, särskilt som vi bor i ett mycket vått land (Irland). Ser fram emot många år av härligt underhållande utomhus...
Hårek SkotnesHårek Skotnes
17:50 18 Oct 23
Bra produkt, leveransen var precis som beställd. Mitt uterum/utekök kan användas nästan året runt.
Merja BjörkmanMerja Björkman
11:39 16 Oct 23
Den är lämplig, vacker och praktisk för våra behov av stugan
Liisa LindforsLiisa Lindfors
03:54 02 Oct 23
Mycket lätt att installera! Skyddar mot snö på vintern och vatten från regn och vind på sommaren!
Evert OlenEvert Olen
12:54 29 Sep 23
Mycket bra och kraftig. Lätt att montera
Conny AnderssonConny Andersson
05:11 29 Sep 23
Faan så bra produkt!!!
Raimo TurunenRaimo Turunen
15:19 28 Sep 23
Början är alltid svår, i slutändan tack stå, är ett gammalt talesätt som stämde även i denna fråga.
Peter JensenPeter Jensen
06:30 20 Sep 23
Pikkuna kan klart rekommenderas, mycket hög kvalitet, snabb leverans och bara en fantastisk produkt.
Rune JRune J
13:48 08 Sep 23
Mycket bra service - snabb leverans och inte minst bra hjälp till bra lösningar - utmärkt kvalitet på allt som levererades vad gäller skruvar, fästelement och allt du behöver. Vi beställer fler 👍🏼
Tapsu PeeTapsu Pee
15:40 28 May 23
En jättebra produkt, ett riktigt bekvämt och enkelt sätt att förlänga brukstiden på stugans veranda på vår och höst, även på sommaren när en storm eller regn slår mot skärgården. Lätt att installera, med vridbara fästen är det praktiskt att antingen ta loss eller rulla ihop när du vill ha verandaväggarna öppna.Kundtjänsten var utmärkt, råd och tips fanns tillgängliga via telefon och e-post när det behövdes. Snabb leverans.
Sergei RebitvaSergei Rebitva
20:14 21 Apr 23
Min kompis beställde Pikku och berättade att han verkligen gillade den, efter det beställde jag själv Pikku. Pikkunka passar många terrassstilar. Dessutom hjälpte deras fantastiska chef mig att lägga beställningen helt GRATIS. Arbetet gjordes snabbt och beställningen kom förvånansvärt snabbt. (Så jag fick beställningen snabbare än meddelat!!!👍👍👍
Sami SundbergSami Sundberg
09:40 04 Mar 23
Lätt att installera och ett snyggt märke. Allt du behöver kommer att finnas med. Jag var själv skeptisk, men när jag såg den live ändrades min åsikt direkt.På bilden, storlek 3850 x 540, när jag var liten kostade det 200e hemlevererat, moms 24%.Motsvarande 4 mm glas skulle ha kostat mer än 500e, inklusive frakt, levererat hem till mig. Och man tar inte bara av glaset i sommarvärmen.
Mikael SjöholmMikael Sjöholm
11:54 27 Feb 23
Snabb leverans och trevlig kundservice, gav bra tips om montering
Sinikka RautioahoSinikka Rautioaho
09:34 26 Feb 23
Vi är nöjda med de små, de fungerar som de ska, d.v.s. de håller vind och snö borta från verandan. En när jag var liten gjordes 10 cm för låg, men en passande ny kom snabbt utan ersättning.
Liisa ParviainenLiisa Parviainen
09:33 17 Feb 23
Den lilla funkar jättebra. Leveransen var snabb, installationen riktigt enkel och instruktionerna tydliga. Alla nödvändiga delar ingick och materialet var av hög kvalitet. Vi installerade Pikkuna på en av "väggarna" i det öppna eldskyddet som vindskydd och det fungerar bra. Jag rekomenderar :)
Helena KuismaHelena Kuisma
04:57 17 Feb 23
Ett bra och prisvärt alternativ till inglasning. Snön är borta från terrassen och vindarna kyler inte väggarna.
karikari
17:11 16 Feb 23
Bra spelat!
Tapio TiittanenTapio Tiittanen
16:50 16 Feb 23
Utmärkt kundservice, rådgivning och snabb tillverkning och leverans. Vi bodde nära fabriken och produkterna fick plats i bilen på grund av måtten, så man kom överens om att vi kunde hämta dem från fabriken. Observera: 1. Du mäter dig själv enligt givna och tydliga instruktioner! 2. När du har godkänt måtten, och redan haft tid/klar för produktion, inga återbetalningar = Beställningsvara! Utmärkt kundservice och information, de tillverkar våra produkter snabbt och var även snabb leverans (leverans är ett annat företags uppgift). OBSERVERA: 1. Det är ditt jobb, mätningar behövs delar, det finns mycket bra hjälp och berättade hur man gör det. 2. Efter att företaget har skickat bilder på din beställning/beställningar, och du har kontrollerats OK, återbetalas pengarna inte eftersom det är skräddarsydda produkter!
Tapio VasaraTapio Vasara
16:10 16 Feb 23
Uppvärmningskostnaderna för garaget minskade när jag installerade Pikkuna framför den stora porten och tätade även dess kanter.
Lauri ALauri A
16:05 16 Feb 23
Ser billigt ut jämfört med glas.Mer hållbar än glas.Lätt att installera.Praktiskt när man kan rulla upp väggarna inför sommaren.
Karsten H. BrønnumKarsten H. Brønnum
21:31 22 Jan 23
Jag ger väldigt sällan 5 stjärnor då det alltid ska finnas plats för det extraordinära, det bättre än förväntat.Detta är ett av de sällsynta fallen. Perfekt produkt, snabb leverans och uppföljning och imponerande efterservice.Bra jobbat! Min ovillkorliga rekommendation.
Jättebra lösning! Jag är nöjd med resultatet.
js_loader

Pikkunas olika filmtyper


Filmerna från tillverkaren Achilles produceras i Japan och i Nordamerika. Det är allmänt känt att deras egenskaper i ljus och uthållighet hör till världens bästa. I vår produktion använder vi endast pålitliga material för att uppnå högsta nivå av kvalitet.

 • Frostbeständighet upp till -40 °C
 • UV-skyddat material
 • Klarar av stormvindar tack vare dess mjukhet
 • Ljusinsläpp 95 % - dämpas inte med tiden
PVC KLAR FILM - EN KLASSIKER

PVC förlorar elasticiteten under riktigt kyligt väder och klarar inte av mekanisk belastning – som till exempel vikningar eller rullning. Därför rekommenderar man inte att instellera dessa där temperaturen blir kallare än 5+C. Däremot klarar en färdigt installerad film även svår kyla.

PVC SOLSKYDDSFILM

Mer funktionalitet! Denna eleganta filmversionen skyddar från solen och ökar enskildheten!

MYGGNÄT

Överlägset det mest hållbara och trådförstärkta myggnätet har många olika funktioner: det skyddar från insekter, det fungerar delvis som insynsskydd, möjliggör vädring samt skyddar från solen! Den klarar till och med av anfall av husdjur!

Fastsättningsmetoder


 • Pikkuna-elementen är verkligen lätta att installera i alla träytor och oftast behöver de ingen skild stomme
 • Om det är nödvändigt med en extra stomme rekommenderar vi en 48×48 träplanka som det är lätt att fästa Pikkunat vid.
 • Till Pikkunas alla sidor är det möjligt att välja en passande fästanordning.
Läs mer

DÖRRELEMENT

Begränsa inte möjligheterna till genomgång och beställ ett dörrelement med dragkedja från oss. Den kan vara så bred som öppningen tillåter. Mät öppningens inre mått samt avståndet från vänsterkantens öppning utifrån sett. Man kan dessutom välja vit eller svart dragkedja och naturligtvis kan den smidigt rullas upp!

KANTERNA

Kanterna garanterar Pikkuna-elementens stadighet och hållbarhet samtidigt som elementen fästs i stommen med hjälp av dem. Stommens standardmått är 5 cm. Om man valt viktficka som fästanordning är den nedre kantens bredd 8 cm och dess standard utläses enligt öppningens inre mått. Färgalternativen är vit, brun, grå och beige.

FÖRSÄKRA KVALITETEN

Beställ GRATIS prov och försäkra kvaliteten!

Bättre att röra en gång än att se på foton och videon hundra gånger. Därför erbjuder vi gratisprov till alla som vill lära känna Pikkuna bättre.

BESTÄLL PROV

Vad kostar det och hur beställer man?


REKTANGULÄR ELLER TRAPETSFORMAD ÖPPNING

ANNAN FORMAD ÖPPNING

Om det är frågan om rektangulära element eller en trapetsformad öppning (framsida eller gavel) kan du beräkna priset på Pikkunat och beställa direkt från nätsidan.

Klicka på "GENERERA RITNING"-knappen på produktsidan för att förhandsgranska elementets ritningar innan du lägger till dem i din kundvagn. Efter att ha valt alla element du önskar, skapa den slutliga ritningen vid kassan och granska alla detaljer en gång till innan du bekräftar din beställning. Din beställning går direkt till produktionskön utan ett separat godkännandesteg för ritningarna.

Webbutikens pris är det förmånligaste eftersom det inte ingår någon avgift för planeringen.

Om det inte är ett rektangulärt eller avlångt element eller om du vill ha något annat, rita det på papper eller dator och skicka det till oss. Vi beräknar sedan en separat offert och vår designer ritar rent bilderna av produkterna, med hänsyn till kundens önskemål.

GODKÄNNANDE AV RITNINGAR

Ni får en renskriven ritning av oss grundat på er grundinformation, efter att ritningen har kontrollerats och möjliga ändringar slutförts påbörjas beställningen.

PRODUKTION OCH LEVERANS

Vår leveranstid varierar mellan en vecka och en månad beroende på säsong. Er beställning levereras till er hemadress med ett transportföretag.

INSTALLERA OCH NJUT

Observera att ett bra slutresultat ofta beror på hur bra man installerat sina Pikkunat. En bra och jämn spändhet är enligt oss nummer ett när det kommer till installation av Pikkunat. Titta på tipsen i videon!

Taidekivi

Återställ en känsla av naturskönhet i din utomhusmiljö!

Handgjorda landskapsstenar tillverkade av glasfiber är utformade för att dekorera brunnslock, slamavskiljare, brunnar och andra tekniska objekt som bör vara lättåtkomliga för underhåll. 

Kolla in detta!
MÅTTBESTÄLLNINGSVARA

Pikkuna duk

Den eftertraktade kvalitetsbiprodukten från Pikkuna är nu till salu! Ett skräddarsytt möbelskydd som är gjord för att passa dina möblers mått. Det 0,75 mm tjocka, rektangulära, reptåliga och UV-skyddade högkvalitativa materialet skyddar dina möbler året runt, även utomhus.

Beställ

Kontakta oss

Om du behöver en specialformad element, vänligen skicka oss dina ritningar genom formuläret nedan.


Skicka dokument genom att trycka eller dra med musen hit
Du kan skicka 5 dokument med JPG, JPEG, BMP, GF, PNG, PDF, DOC, DOCX-noggrannhet som mest 5 MB.
Korjaa tiedot ja lähetä tarjouspyyntö uudelleen.
Tack, ditt meddelande har mottagits. Du kan skicka ett nytt meddelande genom att trycka på OK.