Yläpohjan eristys

Kuten kaikki ihmiset tietävät, lämmin ilma aina nousee ylös. Tämä luonnollinen ilmiö saattaa aiheuttaa talollesi ja mökillesi merkittävän lämpöhukan ja vähentää asumismukavuutta. Jos talosi yläkerta ei ole säännöllisesti eristetty! Se on tärkein rakennuksen osa, joka estää lämpimän ilman poistumista puhumatta rahojesi säästämisestä. Jos haluat lämmityskustannusten vähenemistä, kiinnitä huomiota yläpohjan eristykseen tai lisäeristykseen. Ratkaisuna siihen ovat korkealaatuiset URSA XPS-eristeet, joita löytyy kohtuullisella hinnalla verkkokaupastamme eristekeskus.fi.

 

yläpohjan eristys

 

Lämmöneristys voidaan tehdä ullakon puolelta tai olohuoneen sisäpuolelta. Joskus nämä vaihtoehdot yhdistetään parhaan vaikutuksen saavuttamiseksi. Kolmas vaihtoehto sisältää molempien menetelmien käyttöä kerralla. Tämä ratkaisu soveltuu saunoissa ja muissa paikoissa, joissa on tarpeen pitää korkeita lämpötiloja pitkään. Sisäpuolen eristysvaihtoehto ansaitsee erityistä huomiota. Aloita asuntosi tai mökkisi yläpohjan eristys eristettävän pinnan perusteellisesta puhdistuksesta. Osta tarvittavat materiaalit riittävinä määrinä: höyrysulku, vedeneristys ja eristys. Välikaton valmistelun jälkeen voit asentaa niin sanotun rungon. Sen roolissa voivat olla puupalkit ja metalliprofiili. Viimeiseksi mainitun vaihtoehdon käyttöikä on huomattavasti pidempi. Kun päätät eristää yläpohjan URSA mineraalivillalla kaksikerroksisessa rakennuksessa, muista ostaa metallikulmat toisen kerroksen lattian suojaamiseksi.

Asennus voidaan tehdä liimalla. Liimaa levitetään suoraan eristettävälle pinnalle, minkä jälkeen kaikki levyt laitetaan tiiviisti ja puristetaan siihen. Jos on tarve asentaa useita kerroksia, älä unohda kunnollisesta vedeneristyksestä. Ja vasta sen jälkeen, kun se on paikoillaan, on mahdollista aloittaa toisen eristekerroksen asettaminen. Höyrysulkukerros suojaa mineraalivillaa liialliselta kosteudelta. Antamalla ilman kulkea läpi ja pidättämällä vesihöyryä, se auttaa eristystä säilyttämään lämmöneristysominaisuutensa paljon kauemmin. Harkitessasi höyrysulkumateriaalia, muista miettiä, mikä puoli on kosketuksessa eristeen kanssa. Valmistajat tarjoavat yksi- ja kaksipuolisia materiaaleja. Höyrysulun liitoksia ei saa antaa muodostua. Jos materiaalin leveys ei riitä peittämään eristettävää pintaa kokonaan, laita kaksi kappaletta päällekkäin. Liittymäpaikkoja tulee liimata erityisellä teipillä.

Joissakin tapauksissa sinulle riittää vain yläpohjan lisäeristystä, joka tulee helposti vanhan lämmöneristekerroksen päälle. Se riippuu ihan eristeen materiaalista. Jos yläpohjasi oli eristetty sahanpuruilla, sen voi jättää. Samaan aikaan pitää poistaa hiekkaeriste. Tärkein nyanssi yläpohjan lisäeristyksessä on tuuletustila, jotta ilma yläkerrassa voi liikkua vapaasti. Älä unohda myös ilmanvaihtoputkien eristämisestä. Voit eristää yläpohjan joko alapuolelta tai yläpuolelta talosi ikään nähden. Vanhat talot ovat usein mataloita, minkä takia eristeen asennus yläpuolelle on mahdonta. Jos ryhdyt yläpuoliseen yläkerran eristämiseen, seuraa, jottei uusi XPS-eristeen kerros sulje tuuletusrakoja.

Jos sinä tähän hetkeen saakka olet ajatellut, että yläpohjan eristys mahdollistuu vain finnfoamilla, niin ole varma etteivät URSA XPS eristeet sille häviä. Hyvien puolten ansiosta mineraalivillat saivat ison suosion kuluttajilta monissa maissa. Nyt ne ovat tarjolla myös Suomessa! Kurkista vain meidän verkkokauppaan eristekeskus.fi ja löydä oma ratkaisu talosi yläpohjan eristämiseen!