Terassin eristys

Terassi on talosi erittäin tärkeä osa. Sen merkitys johtuu siitä, että terassin lattia välittömästi on kosketuksessa maaperään. Jos puhutaan Suomesta, mieleen heti tulee sen haastava ilmasto. Tietenkin talvi on eniten vaativa vuodenaika lattiarakenteiden suhteen. Joten terassin routasuojaus ja lämmöneristys tulevat yhä ajankohtaisemmiksi kysymyksiksi. Tässä hommassa URSA XPS eristeet auttavat sinua.

 

Terassin eristys

 

Terassin routasuojaus ei ole aina helppo rakennustyö, mutta se voi säästää rahasi tulevaisuudessa, koska sen käyttöaika on melko pitkä. Veden jäätymisen ja kovan pakkasen takia muurit ja lattian laatat aaltoilevat. Siksi routaeristys terassin alla tekee yhteisestä rakenteesta kestävämmän ja samalla lämpöhaviöstä alhaisemman.

Erinomaisena ratkaisuna terassin eristykseen on URSA XPS eristeet. Ne eivät vety, joten liika kylmä vesi ei tule perustuksen läpi. Kemiallisen koostumuksensa ansiosta tämä routaeriste pysyy yhtä tiiviinä ja lujana koko käyttöaikansa kuluessa. Lisäksi XPS levyeristeiden palamattomuus ja homehtumattomuus sallivat asentaa ne minne tahansa. Ne ovat helppoasennettavia eikä sinun tarvitse olla kokenut rakentaja.

Kun ryhdyt eristämään terassisi, ota huomioon talosi sijainti ja sään ominaisuudet. Tärkeäna edellytyksenä onnistuneeseen eristykseen on maaperän kantavuus. Sitten voit aloittaa rakentamisen. Ensin tasoita maaperä ja peitä se murskekerroksella. Seuraava vaihe on pilarimuottien asennus. Ne ovat tuena terassin anturalle. Sitten täytä muotit betonilla. Eristeiden pitää ympäröidä näitä pilarimuotteja tiiviisti. Myös älä unohda peittää eristeillä muotit kokonaan. Kuitenkin routaeristeen paksuus riippuu terassisi sijainnista. Rakennustyön loppuvaiheessa eristettä peitetään taas murskekerroksella.

Terassit kuuluvat kylmiin rakennuksiin, joiden perustukset tulee ehdottomasti routasuojata. Sellaisissa rakennuksissa eristyspaksuus ja –leveys ovat suurempia kuin lämpimissä rakenteissa (yleensä eristyspaksuus on vähintään 100…200 mm ja eristysleveys 1,5…3 m).

Näin saat kestävän ja routimattoman perustuksen terassillesi. On tärkeä muistaa kaikki eristysohjeet ja noudattaa töiden järjestystä. Kaikki muu on URSA XPS eristeiden tehtävä. Niitä myymme osoitteessa eristekeskus.fi, joten odotamme sinua innolla.